Bergen

Vestlandets hovedstad er et must for besøkende til Norge, og her er det mer enn nok av verdige severdigheter. Både i sentrum av byen og på UNESCOs verdensarvliste finner vi Bryggen, som også blir kalt Hansabryggen eller Tyskebryggen. Bryggen består av en rekke gamle hus og har vært virksom siden byens grunnleggelse i 1070, og her finner du bl.a. museer, utstillinger, spisesteder og suvenirbutikker.

To minutters gange fra Bryggen ligger Håkonshallen, som sammen med resten av Sverresborg-området absolutt er verdt en visitt, og alt dette ligger i nærheten av flere gode overnattingsteder som lar deg utforske flere av byens beste attraksjoner til fots. Det finnes også en sightseeing-buss lik den du finner i mange populære byer.

Norge er et land som bør oppleves fra et fugleperspektiv, og det er en grunn til at Bergen er kjent som «Byen mellom de syv fjell». Ta Fløibanen opp til toppen av Fløyfjellet, og nyt utsikten og de øvrige severdighetene der oppe. Gondolbanen Ulriksbanen er også et must, og fra toppen av Ulriken er det 643 meter ned til havnivå. Begge fjellene byr på unike utsikter, så her gjelder det å få knipset bilder!

Regnbyen

Det er ingen myte at det regner mye i Bergen, og er du av typen som helst vil ha oppholdsvær går det selvsagt an å planlegge reisen etter været. På grunn av folks nye nettvaner er det en smal sak å få stadige oppdateringer på hvordan været antas å ville være fremover, men det skader neppe å ha med paraply uansett.

Så snart solen titter fram blir det plutselig langt mer trafikk i gågatene, særlig på sommertid under turistsesongen. Da vil de utestedene ved Bryggen finne fram det nødvendige utstyret til uteserveringen, og plutselig svermer det av turister. Bergenserne er som gladest når solen skinner og været er varmt, og det er da Bergen viser seg fra sin beste side.