Dette kjennetegner Oslo

Oslo har vært Norges hovedstad helt siden byen en gang het Kristiania. Den dag i dag er det lite som minner om den gamle byen. Bortsett fra festningen, så har Oslo utviklet seg til å bli en riktig stor by. En artig fakta som de færreste faktisk tenker over er at hele 10 % av Norges befolkning befinner seg i denne storbyen. Det er ikke mange land som kan skryte av at hovedstaden besitter en så stor prosent av befolkningen. Oslo har gjennomgått en helt utrolig transformasjon, og det er i dag en storby på Europeisk skala. Dersom du sier i utlandet at du er fra Oslo, så er nemlig sjansen ganske så stor for at folk har hørt om byen. Dette illustrerer også hvor internasjonal Oslo er, både eksternt men også internt. Der Oslo har spredd seg over hele verden som en basill, så har også hele verden kommet til Oslo. Dette vises gjennom den fantastiske variasjonen av folkeslag som befinner seg i vår hovedstad. Tigerstaden er en eneste stor gryte av forskjellige kulturer. Der det kanskje er dette som kjennetegner Oslo aller mest, så er det så klart bare opplevelser en får med på kjøpet. Skal en virkelig oppleve Oslo, så gjelder det å oppleve de mange landemerkene hovedstaden byr på.

Akershus festning

Det kanskje aller mest spennende landemerket i Oslo er uten tvil festningen. Akershus festning ble reist med byen og var et viktig forsvar for Kristiania. Over flere hundre år skulle festningen bestå selv om byen utviklet seg. Under andre verdenskrig var festningen viktig for forsvar, selv om den naturligvis ikke stoppet Tyskerne. Det var derimot her mange Nazister skulle bli henrettet etter krigen, forøvrig de siste henrettelsene i Norgeshistorien. Innenfor veggene sitter det ufattelig mye historie, og festningen har også fungert som fengsel. Dersom du besøker festningen vil du få oppleve enestående arkitektur, så vel som et museum hvor du kan lære mye mer om festningen. Kanskje finner du ut noen virkelig spennende historier som du kan gjennomgå i ditt hode mens du går rundt i området.

Operahuset

Den andre bygningen som virkelig skiller seg ut i Oslo er uten tvil Operahuset. Denne massive granittblokken brer seg så vidt utover i Oslofjorden og er et skue for alle som kommer til Oslo. Strategisk plassert kun en liten spasertur fra Oslo S, så ligger også denne perlen. Operahuset er kanskje aller mest kjent for sin arkitektur, men det foregår tross alt opera på innsiden også. Dersom du er turist i byen, så er det ingen dårlig ide å tillegge operaen et besøk en sen kveld. Spis en flottere middag og nyt en forestilling du sent vil glemme ved Operahuset nede ved kaia.

Slottet

Slottet er sammen med festningen og Operahuset noe du bare må se i Oslo. Her bor kongen og hans familie, og dette er en perle innen arkitektur. Slottet huser noen av de fineste kunstverkene i Norge, og det kan være verdt det å betale for en guidet tur på innsiden. Dersom du bare ønsker å se utsiden, så går det også fint. Se for eksempel Karl Johan fra toppen, der du kan se den fantastiske utsikten nedover gatene. Du kan også gå en liten spasertur rundt i Slottsparken. Forsåvidt er ingenting heller mer underholdende på vinterstid enn alle Asiatene som prøver å holde seg på beina på den glatte isen.

Utsiktspunkter

Holmenkollen og Frogner er også flotte alternativer dersom du skal til Oslo. Det å reise bare en liten kjøretur utenfor byen og opp i fjellene er et fantastisk alternativ. Det er fordi du her kan oppleve hvilken fantastisk by Oslo egentlig er. Der de fleste storbyer i dag sliter med forurensning og for mye industri, så beholder Oslo virkelig sin karakter med villmarka rett i bakgården. Her oppe finner du flotte utsikter som hos Holmenkollen og ikke minst Frogner. Sjekk ut hoppbakken i Holmenkollen for et uforglemmelig magasug. Kanskje skal du prøve ziplinen ned bakken? Eller så kan du velge et noe mer avslappet alternativ ved å nyte utsikten fra Frogner og en bedre middag.

Uansett hva du går for, så er Oslo garantert et godt reisemål. Denne byen har med sin historie, og ikke minst dagens miljø, mye å by på for deg som leter etter et spennende eventyr!