Fjordene du aldri vil glemme

Selv om Norge er et vidstrakt land, så er det spesielt en region som mottar titusener av turister hvert eneste år. Fra hele verden kommer turister hit for å skue noe de kanskje har drømt om hele livet. Vi snakker selvfølgelig om Vestlandet. Denne regionen er hjem til Geirangerfjorden, Prekestolen, Trollstigen og en rekke andre kjente landemerker. Det er ikke rart så mange turister kommer til denne delen av landet. Ikke så altfor langt unna de kjente fjordene finner vi heller Bergen, som kan være en flott dagstur dersom du er i området. Hvis du er en av de mange nordmennene som enda ikke virkelig har feriert i ditt eget land, så er det på tide at du følger nøye med.

Det viktigste stedet for deg å dra er nok Geiranger. Dette er midt i smørøyet av det som definerer Vestlandet her i Norge. Mest sannsynlig er det fra Geirangerfjorden at du har sett de vakre bildene som viser den ene fjorden flottere enn den andre. Her kan du sjekke inn på et koselig, lokalt hotell og nyte utsikten over fjorden døgnet rundt. Det er fordi du simpelthen ikke kan finne et eneste sted i bygda som ikke har en utsikt over denne fjorden. Besøk også sjokoladefabrikken hvor du får en unik sjokolade med brunost i. Selv ikke nordmenn flest har smakt på denne før. Du kan nyte godbiten mens du trasker rundt i den kjente bygda og nyter fjorder, fossefall og høye fjell.

Som sagt er de beste punktene for besøk Prekestolen og Trollstigen. Dersom du bare skulle ønske å gå litt for deg selv, så er dette også et godt alternativ. Langt oppe i fjellene, så øde som det går an, så finnes det små hus som har utsikt over hele fjorden. Disse er helt fantastiske, og dersom du kan komme på besøk hos en av disse, så vil du virkelig få sett hvordan det er å ha et drømmehus.

Sist men ikke minst må vi ikke glemme Bergen. Denne tradisjonelle havnebyen ligger ikke langt unna fjordene, og den er absolutt verdt et lite besøk. Bergen er blant Norges mest kjente byer, og det er ikke uten grunn. Dens klassiske stil med fiskerhusene, og ikke minst Fløybanen, er tross alt verdenskjent. Enhver turist som har besøkt denne byen kan veldig enkelt beskrive akkurat hvor de var, selv om de ikke skulle kunne huske navnet med en gang, eller kanskje ikke vet helt hvordan det uttales.

Uansett hvor du velge å dra, så skylder du Vestlandet et besøk. Dette er Norges desidert vakreste region, og her finner du blant annet fjordene som du aldri vil glemme. Det er nesten for godt til å være sant, helt til du besøker Vestlandet og innser at det er ekte!