Opplev Finnmark

Det er mye å se og gjøre i det som er Norges østligste og nordligste landskap, både om sommeren og vinteren. Finnmark er særlig kjent for den vakre naturen og de mulighetene landskapet bringer. Takket være Golfstrømmen er ikke Finnmark nødvendigvis så kaldt som vi kanskje skal ha det til, selv om det på vinterstid selvfølgelig gjelder å være kledd for været.

La oss se litt på hvorfor Finnmark absolutt bør være på listen til den som vil utforske Norge og være turist i eget land.

Tana Husky

Oppsøk Tana Husky for å delta på hundesledekjøring, noe som er særlig idyllisk i det vakre landskapet Tana byr på. Her kan du styre egen slede rundt om i terrenget, enten alene eller sammen med familien. I det majestetiske vinterlandskapet får du raskt farge i kinnene.

Nordkapp

De fleste av oss har sett klippene ved Nordkapp med det store Globusmonumentet, men ikke alle har tatt turen hit. Stedet er i dag en populær turistattraksjon for besøkende fra fjern og nær. Det å stå ved klippen føles litt som å være ved verdens ende. Opplevelsessenteret Nordkapphallen byr på mange severdigheter som historiske utstillinger, panoramafilm og til og med Thaimuseum.

Alta Museum

Her kan du få med deg et av de største helleristningsfeltene i Nord-Europa, som ble laget av fangstfolk og jegere inntil for så lenge som 7 000 år siden. Museet kan besøkes hele året, og det finnes blant annet utstillinger om den lokale bergkunsten i Alta. Det finnes også utstillinger om kunst, sportsfiske og nordlys.

Nordlyskatedralen

Når du først er i Alta er det verdt å få med seg dette majestetiske kirkebygget. Her kan du få en fin omvisning i kirken, og får forklart mer om innredningen og bygget i sin helhet. Besøket er perfekt for folk med hjerte for stilren moderne arkitektur.