Opplev Vestfold sin sommerglede

Vi nordmenn elsker sommeren. Det handler nok om den lange vinteren vi tilbakelegger oss med mye kulde, lange og mørke netter, og rett og slett helt horrible forhold. Da er det godt å få tilbake håpet i menneskeheten når sommeren endelig slår inn. Der sommeren kanskje ikke er den lengste eller beste her til lands, så er den i hvert fall mye bedre enn resten av året. Derfor ser du nordmenn gå helt bajass når gradestokken bare bikker 20 grader. Da hoper alle seg opp i bilen og kjører ut til den nærmeste stranda. Mange velger også å feriere, og da helst langs kysten. Vestfold er en av de fylkene som opplever mest turisme i løpet av sommeren. Det handler mest av alt om deres fantastiske skjærgårder som byr på så mye. Her kunne en faktisk skrevet en bok for hver eneste havn. Det finnes rett og slett perler på rekke og rad her som du bør besøke dersom du har tid. Har du en båt, så er det bare å sette i gang med en lang reise der du innser hvor fantastisk dette fylket er. Er du ikke så heldig at du har en båt eller så mye tid til disposisjon, så er det i hvert fall et par byer og steder her som du absolutt må besøke.

Dersom du kommer fra retning Oslo, så er Tønsberg den første av de 3 store byene i Vestfold. Tønsberg regnes forøvrig som Norges aller eldste by. Dette er en klassisk havneby, og her finner du mye arkitektur som minner deg på nettopp hvor gammel byen er. Slottsfjellet er et enestående eksempel på dette. På sommeren er det derimot Tjøme, Nøtterøy og øyene som strekker seg utover i fjordene som virkelig er av interesse her. For båtfolket er Tønsberg uten tvil et av de beste stedene å dra om sommeren.

Sandefjord er bare en kort biltur unna Tønsberg, og hvalfangerbyen står for kanskje de flotteste skjærgårdene i hele Norge. Denne byen er i full vekst mot å bli et av de stedene Oslo-folket faktisk liker å besøke mest. Utover både Østerøya og Vesterøya så finner vi en rekke hytter som alt fra middelklassen til de rikeste besitter. Hele fjorden her har strand etter strand som du og familien kan nyte. Dette er rett og slett en skikkelig sommerby, noe som gjorde at byen nylig ble omdøpt til Sommerfjord av mange. Dessuten er folket her meget hyggelige, og hvis du vil gjøre litt mer enn å slikke sol, så er Sandefjord også en by som bugner over av interessante monumenter, museer og ikke minst hvalfangeren Andre Jahre sin eiendom på Midtåsen. Denne eiendommen er en skjult perle, men etter at Sandefjord kommune kjøpte den opp, så kan du fritt reise opp og nyte utsikten herfra.

Sist men ikke minst finner vi Larvik, nesten på grensa til Telemark. Larvik er en klassisk by som er bygget oppover fra sjøen. Ofte spøkes det lokalt at ingen har lyst til å kjøre opp i Larvik, da spesielt på vinteren, grunnet bakkestarten. Uansett, så fjordene her og deres mange små øyer helt nydelige. Spesielt flott er Helgeroa. Her finner du klassiske fiskerhus som mest av alt minner om Bergen, i tillegg til søte, små restauranter langs vannet. Du finner selvfølgelig også strender hvitere enn noen andre steder. Sist men ikke minst er et godt tips her å ta ferga over til Langesund på andre siden av fjorden, dersom du har lyst på et artig eventyr for dagen. Larvik er også hjem for Nevlunghavn, en ørliten havn som er på UNESCOS sin arveliste. Det betyr utrolig mye for lokalsamfunnet.

Kort oppsummert er Vestfold det perfekte målet for din neste sommerferie. Her er sol, bading, iskrem og flotte utsikter rundt hvert eneste hjørne. Du kan virkelig kose deg her! Sett deg i bilen, båten eller kanskje til og med flyet, og besøk disse perlene denne sommeren. Det vil du neppe angre på!