Reis til fjells

Norge er et land fullt av muligheter for utendørsaktiviteter. Vi har noen majestetiske fjellområder for turgåing, og særlig på sommeren er det mye trafikk til fots opp og ned de største fjellene Norge har å by på. Noe av det fine med å traske til fjells i Norge er at vi nordmenn har en litt annen folkeskikk til fjells enn nede på bakken. Vi hilser og ser hverandre i øynene idet vi passerer, noe vi ikke har for vane å gjøre nede i sivilisasjonen.

En tur til de norske fjellene kan kombineres med turer ellers i landet, så det går fint an å kombinere sommer Vestfold med en lengre gåtur opp et av fjellene i området. La oss se på noen av de høyeste fjellene i Norge, som riktignok ligger i andre deler av landet, men som dessuten er mest populære å besøke.

Galdhøpiggen

Galdhøpiggen står hele 2 469 meter over havet. Dette gjør det til Nord-Europas høyeste fjell. Turen opp er likevel rimelig enkel, og passer fint for hele familien. Det er dessuten mulig å bli med guidet tur for både store og små grupper, hvor det legges opp til at turen skal bli best mulig for alle som er med. Det sier seg selv at utsikten fra topp er majestetisk, og ikke noe du glemmer med det første.

Reis til fjells og se dine favorittkamper med nyheter om euro.

Gaustatoppen

Gaustatoppen er annen perle for turgåere i alle aldre. På en god dag vil du kunne se en sjettedel av hele landet fra toppen, og en tur hit er vanlig å kombinere med en tur til vakre Rjukan. Det finnes flere ruter det går an å gå opp, i tillegg finnes en egen bane inne i fjellet. Denne er åpen om sommeren, samt i perioder resten av året når været tillater det. Men er du og følget ditt typisk norske fjellaper, så tar dere selvfølgelig på dere fjellskoene og trasker opp.